Filmstadens biografer har öppet

Våra biografer är öppna igen och vi välkomnar er varmt tillbaka till våra biografer runt om i landet!
Våra medarbetare och gästers trygghet är fortsatt lika viktigt för oss och vi kommer därför behålla en rad av de säkerhetsrutiner vi infört för att minska köer och trängsel. Här kan du läsa mer om våra aktuella säkerhetsrutiner.

Tenet fyller Filmstadens biografer

04 Sep 2020

Tenet fyller Filmstadens biografer
 

Efter att ha hållit stängt i månader började biografkedjan Filmstaden under sommaren att öppna sina biografer igen. Att längtan efter att se film på bio är stor stod klart när Christopher Nolans episka actionfilm Tenet hade premiär i förra veckan då Filmstadens salonger fylldes med entusiastiska och förväntansfulla bioälskare.

Under våren och sommaren har det varit svårare att hitta alternativ till hemmaskärmen men sedan slutet av juli är de flesta av Filmstadens biografer öppna igen och i förra veckan hade Christopher Nolans efterlängtade storfilm Tenet biopremiär vilken publiken var snabb med att säkra sina platser till hos biografkedjan.

-        Det är ett enormt tryck på biljetterna till Tenet och när vi summerar den första spelveckan har alla våra IMAX-föreställningar och drygt hälften av de övriga varit slutsålda, vilket är väldigt glädjande. Christopher Nolan är känd för att skapa filmer som gör sig bäst på stor duk och våra gäster vet att biokänslan inte går att återskapa hemma, säger Jason Cole, VD på Filmstaden.

Att det finns ett uppdämt sug efter att gå på bio bekräftas också av en europeisk undersökning som den brittiska PR-byrån Mischief har gjort på uppdrag av Odeon Cinemas Group, där Filmstaden ingår. I den anger så många som 80% av respondenterna i Sverige att de är trötta på underhållning via streaming och 32% svarar att de inte längre är intresserade av det innehåll som erbjuds. Dessutom säger 73% att anledningen till att de streamar hemma är bristen på andra typer av nöjen.

För att kunna möta den stora efterfrågan visas Tenet just nu på Filmstadens samtliga biografer, vid flera tillfällen och i flera salonger under en och samma dag. I Stockholm och Göteborg visas filmen även i IMAX-formatet.

-        De som är trötta på slötittande i soffan och seriemaraton eller känner sig stressade över att hantera flera skärmar samtidigt ska veta att alla är välkomna tillbaka till den storslagna filmvärlden och bioupplevelsen som vi erbjuder på Filmstaden, avslutar Jason Cole.

 

 

 

Fler nyheter

Bio is back!

15 Jun 2020
Otaliga gånger genom historien har biograferna - och upplevelsen som bor där - genomgått stålbad av mången karaktär, allt från ekonomiska kriser till teknisk formatkonkurrens som TV, VHS och streaming. Läs mer ›

Stor längtan efter att gå på bio igen

18 May 2020
Sedan Filmstadens biografer stängde i mitten av mars har kontakten med gästerna vuxit sig ännu starkare med ett enormt gensvar via sociala kanaler. Budskapet från gästerna är tydligt. Vi längtar. När restriktionerna lättar kommer vi tillbaka till biograferna för att äntligen få se film på den stora duken igen och för att stödja er, så att biografen kan leva vidare som mötesplats. Läs mer ›

Bioreklam växer!

20 Dec 2019
Biomediet går som tåget och har ökat med 11,9% hittills i år. Globalt ser det ut att öka i samma takt även nästa år. Ett starkt filmår 2019 där filmsuccéer såsom Avengers: Endgame, Lejonkungen och Jokern har lockat annonsörer till bio och julen ser ut att fortsätta leverera minst lika bra. Frost 2 har redan visat rekordöppningar i flera andra territorier och allt pekar på att Sverige kommer följa trenden.    Läs mer ›